Specials

Wij hebben een zeer modern en goed onderhouden machinepark om uw gazon in topconditie te krijgen en te houden.
En pas nieuw, een krachtige professionele FSI stobbefrees om wortels te verwijderen.

Boomstronken (stobben) verwijderen

Met de stobbenfrees kunnen wij boomstronken en wortels van bomen, haag of heg volledig verwijderen, zodat daarna probleemloos bestrating kan worden gelegd of de plek kan worden voorzien van nieuwe beplanting.

Gazon verticuteren

Na verloop van tijd kan in een gazon een viltlaag ontstaan. Dit is een dunne laag van organisch materiaal die verstikkend werkt voor het gras. Het organische materiaal dat zich ophoopt tot een viltlaag is voornamelijk gemaaid of afgestorven gras. Wanneer dit bij nat weer op elkaar plakt en vervolgens opdroogt, vormt het een vast geheel dat erg moeizaam verteert. Dit kan erg schadelijk zijn voor het gras. Door het gazon door ons te laten verticuteren, verwijdert u deze viltlaag. Bovendien snijden de messen van de verticuteermachine veel ondergrondse uitlopers en wortels van het gazon door. Dit beschadigt het gazon maar zorgt er ook voor dat het gras nieuwe uitlopers gaat vormen. Deze uitlopers zorgen ervoor dat u weer snel een dicht en vol gazon heeft.

Gazon professioneel doorzaaien

Elk gazon is na verloop van jaren onderhevig aan veroudering. Grasplantjes sterven en soorten verdwijnen, waardoor de zodedichtheid afneemt. Hierdoor krijgen steeds meer ongewenste gasten zoals onkruid en mos de kans zich in de grasmat te nestelen. Verticuteren onderbreekt deze aftakeling wel kortstondig maar de enige manier om het probleem volledig op te lossen, is de grasmat verjongen. De sleuteltechniek voor deze renovatie is doorzaaien.

GreenColors heeft als enige in de wijde regio de beschikking over een professionele doorzaai machine van Eliet die door zijn compacte afmetingen in elke tuin inzetbaar is.

Het is misschien niet zo leuk voor de buren maar uw gras is echt veel groener.

 

Bent u geïnteresseerd of wilt u een prijsindicatie?